Tužilaštvo USK: Galijašević uzeo mito u iznosu 10.000 KM

Vijesti 15. jun 201620:03 > 21:12
Krajina.ba

Dana 15. juna 2016. godine u Bihaću, u jutarnjim satima, pripadnici Federalne uprave policije, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva USK u Bihaću, lišili su slobode Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Grada Bihaća i njegove saradnike Smaila Toromanovića, Adelaidu Galijašević i Jasmina Stamboliju.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Primanje dara ili drugih oblika koristi.

Osumnjičenom Emdžadu Galijaševiću se stavlja na teret da je od jednog bihaćkog privrednika zahtijevao mito u iznosu od 10.000,00 KM ili 10 % kako bi naložio da Grad Bihać isplati ranije postojeći dug od 100.000,00 KM njegovoj firmi.

Nakon što su provedene posebne istražne radnje u ovom predmetu, osumnjičeni je jutros uhapšen nakon što je od pomenutog poduzetnika tražio i uzeo novčani iznos od 10.000,00 KM koji je prethodno bio označen, dok su ostala navedena lica pokušala prikriti ovu radnju osumnjičenog nakon što je Federalna policija poslije primopredaje mita ušla u Kabinet s ciljem hapšenja i pretresa.

Nakon što danas FUP provede kriminalističku obradu osumnjičenih, isti će sutra biti dovedeni u Tužilaštvo na dalji postupak, navodi se u saopćenju Tužilaštva USK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.