Fikret Abdić kandidat za načelnika Velike Kladuše

Vijesti 30. jun 201622:42 > 22:46
AFP

Osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić kandidat je za načelnika Općine Velika Kladuša, potvrđeno je danas iz Laburističke stranke.

Laburistička stranka BiH je u četvrtak, 30. juna 2016. godine predala kandidacijske liste za Lokalne izbore 2016. godine, u skladu sa Uputstvima o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti, saopšteno je iz ove stranke.

Vođeni teškim gospodarskim i socijalnim stanjem u Bosni i Hercegovini, posebno na području Velike Kladuše i Cazina, Laburistička stranka BIH smatra da se ekonomija i socijalna osjetljivost moraju graditi iz početka, da su izgubljene sve vrijednosti u društvu, koje se moraju vratiti, te da se masovno iseljavanje stanovništva mora zaustaviti, objavljeno je na službenoj stranici Laburističke stranke.

Također, službeni izvor navodi da su vladajuće političke stranke vratile nas 50 godina unatrag. Nekadašnja velika poduzeća danas su u gorem stanju, nego poljoprivredne zadruge 50-ih godina prošlog stoljeća. Stanovništvo je prisiljeno odlaziti izvan svoje domovine u potrazi za zaposlenjem.

Sustavno uništenje lokalnih zajednica, Velike Kladuše i Cazina mogu zaustaviti samo oni, koji su spremni i znaju organizirati lokalnu vlast da bude u funkciji razvoja.

Laburistička stranka BIH, provodeći kandidacijske procese unutar Općinskih organizacija, se rukovodila stvarnom problematikom našeg društva, te je s tim u vezi utvrdila kandidate i nositelje lista, koji mogu odgovoriti takvom IZAZOVU:

Kandidat za načelnika Općine Velika Kladuša – FIKRET ABDIĆ,

Nositelj liste za Općinsko vijeće Velika Kladuša – ELVIRA ABDIĆ JELENOVIĆ

Kandidat za načelnika Općine Cazin – HAKIJA BEGANOVIĆ

Nositelj liste za Općinsko vijeće Cazin – MIRVET BEGANOVIĆ

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.