Završen peti Sarajevo Beer Festival

Vijesti 17. jul 201609:16 > 09:17
Facebook

Peti Konzum Sarajevo Beer Festival nastupima posljednja tri izvođača završen je sinoć na parkingu Olimpijske dvorane Zetra, a uprkos lošem vremenu i kiši i treću je noć okupio veliki broj ljubitelja dobre svirke i piva.

Brojnu publiku sinoć su zabavljali “Sassja”, “Psihomodo Pop” i “Kultur Shock”, a posjetioci su prethodno u protekle dvije festivalske noći uživali u izvedbama bendova “Bolero”, “Prljavo kazalište”, “Zoster”, “Pips Chips & Video Clips”, “Električni orgazam” i “S.A.R.S.”.

Festival je ponudio i brojne zabavne sadržaje jer su se organizatori potrudili da povodom 5. rođendana ovog muzičkog događaja naprave dobru trodnevnu zabavu.

Osim brojnih vrsta piva za sve ljubitelje tog pića, jedna od novina je održavanje prvog “Tattoo Gathering” (“Tattoo okupljanja”), koje su organizatori pripremili s Tattoo studiom “Mustre i Šare” iz Sarajeva.

U tattoo šatoru tri dana su se okupljali ljubitelji tetovaža, a predstavili su se, osim inostranih, i bh. tattoo majstori iz Zenice, Banje Luke, Sarajeva i Tuzle.

Prvi Sarajevo Beer Festival održan je u “Metalcu” uz učešće četiri benda, a ove godine prvi put ima institucionalnu podršku – Ministarstva kulture i sporta KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook.