Turističke agencije: Građane ne plaši situacija u Turskoj

Vijesti 22. jul 201613:30 > 13:33
Morguefile.com / Ilustracija

Prema informacijama iz turističkih agencija u glavnom gradu BiH građane Sarajevu ne brinu previše posljednja dešavanja u Turskoj s obzirom na broj rezervacija i popunjena mjesta u avionima koji lete ka ljetovalištima.

Iz turističke agencije Fibula su nam kazali da interes za aranžmanima u Tursku nije opao, te da građani stalno dolaze i planiraju svoj godišnji odmor u Turskoj.

Koliko je interes opao najbolje govori podatak da sada imamo dva puna aviona Turskih Airlinesa sa po 18 mjesta. Pratimo sve informacije Vlade Turske i ambasada. U narednom periodu imamo samo dva slobodna mjesta 1. augusta“, rekao je Mesud Trgo, šef poslovnice.

Iz Centrotoursa su nam kazali da se pad osjeti jedino u potražnji aranžmana za Istanbul.

Aranžmane za turska ljetovališta prodajemo najnormalnije. Isto kao i za Pariz. Bilo je otkazivanja, ali to su bile porodice s malom djecom koji su pronašli zamjenske destinacije u Španiji, Grčkoj, Albaniji ili na Jadranu“, rekla je Jasmina Delalić.

U Relax toursu su kazali da oni osjete blagi pad potražnje za Turskom.

Imali smo liste čekanja, tako da ponovo imamo sva popunjena mjesta. One koji su otkazali zamijenili smo novim putnicima. Skoro svi letovi do sredine augusta su popunjeni. Građani bez obzira na dešavanja putuju u Tursku, a mi pratimo zvanične informacije MVP Turske i BiH“, kazao je Ajdin Kršić iz ove turističke agencije i dodao da su u stalnom kontaktu sa klijentima u Antaliji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.