Bećirović: Izetbegović je BiH sveo na kafane i restorane

Vijesti 03. aug 201611:55 > 12:23
N1

Član Predsjedništva Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentu BiH Damir Bećirović komentarisao je za N1 "politiku kafane" i činjenicu da se ključni dogovori postižu tu.

 “To je ono na šta je Izetbegović sveo BiH – sveo ju je na kafane i restorane i susreće se sa ljudima koje interesuje samo novac, a ne BiH. Pametnije bi mu bilo da se bavi problemima koji postoje u Federaciji BiH nego da se izlaže ucjenama koje postoje, evidentno je, i iz RS i od Dragana Čovića. Ovo je samo još jedan pokazatelj u najmanju ruku glupe politike koju vodi lider SDA i same SDA koja na kraju krajeva vodi ka rastakanju BiH. Tim ljudima su bitni samo novci od MMF-a da dođu što prije, da se zakrpe budžetske rupe, da daju još stotine obećanja – sve ostalo je lakrdija. Ovo je cirkus u koji su protvorene institucije BiH i žalosno je da ti ljudi obnašaju najviše funkcije u BiH tako da sa ovim ljudima definitivno BiH ide u raspad”, komentarisao je Bećirović.

O tome da li je sve što se desilo slučajnost ili je pak planirano na najvišem nivou je kazao: “Slučajnosti ne postoje – to nas je naučilo vrijeme jer definitvno je da ovdje neko dobija malo veće uši, a neka gledaoci pogledaju ko je to, jer očigledno je po meni da je neraskidiva veza između Čovića i Dodika i da ovo što sada vidimo je samo njihova igra koju neki razumiju a neki ne“.

Na pitanje šta dalje je odgovorio: “To jeste problem. Trebali bismo pričati o izborima da imamo uređeni izborni sustav, morali bismo pričati o vanrednim izborima i o onome što slijedi. Ovo je samo homogenizacija glasača pred lokalne izbore. Ni u lokalnim izborima nisu više bitne teme koje se tiču lokalnih zajednica nego jednostavno se govori o velikim temama umjesto da govorimo kako se boriti protiv politike koja nosi kriminal, korupciju i očigledno je da su ove sada stranke koje su na vlasti generatori političke korupcije i kriminala u BiH“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.