Od sutra posebne mjere osiguranja na sarajevskim ulicama

Vijesti 11. aug 201615:43 > 15:46
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo angažovalo je veći broj policajaca za vrijeme Sarajevo film festivala, rekao je portparol kantonalnog MUP-a Irfan Nefić.

 “Sačinili smo poseban plan osiguranja manifestacije Sarajevo film festivala. Imamo više angažovanih policajaca i u službenom i u građanskom odjelu”, naveo je Nefić.

Nefić je istakao da je ovog ljeta veći broj turista u Sarajevu u odnosu na raniji period, ali da je ukupna bezbjednosna situacija zadovoljavajuća.

On je rekao da policija pojačano radi i na sprečavanju prosjačenja, te da je tokom ljetnjih mjeseci zabilježeno smanjenje broja razbojništava, teških krađa i uopšte imovinskih delikata.

Nefić je napomenio da MUP Kantona Sarajevo preduzima mjere da popravi bezbjednost u saobraćaju s obzirom na to da je u prvom polugodištu povećan broj saobraćajnih nezgoda, odnosno veći je broj poginulih u odnosu na isti period prošle godine.

“U prvoj polovini prošle godine bilo je sedam poginulih lica, a u prvih šest mjeseci ove godine imamo deset stradalih lica”, rekao je Nefić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.