Drljević: Puno emocija nakon projekcije filma "Fata"

Vijesti 16. aug 201621:07 > 21:08
N1

Vedran Drljević, autor dokumentarnog filma "Fata" koji je danas prikazan u okviru Sarajevo Film Festivala bio je gost emisije "Pozitiv" koja se za vrijeme 22. SFF-a specijalno emitira užio ispred Narodnog pozorišta.

Film donosi priču o dugogodišnjoj navijačici Fudbalskog kluba Željezničar, koja je svojim prisustvom i podrškom voljenom klubu postala jedna od najomiljenijih osoba na Grbavici.  

Film je danas u sklopu programa Kratki film na SFF-u prikazan u punoj sali Cinema Cityja, a projekciji su prisustvovali sadašnji, ali i bivši igrači Željezničara, od kojih su neki i u filmu ispričali svoja sjećanja i anegdote koje su doživjeli sa Fatom.

“Kada sam rekao ljudima iz Željezničara da želim raditi o tome film, bili su oduševljeni. Danas je nakon premijere zaista bilo prelijepo. Interesovanje je bilo veliko, karte su nestale u roku od pola sata. Na kraju smo organizorata zamolili da pusti ljude koji nisu imali karte što su oni i uradili. Fata je preplakala film, bila je sretna”, kazao je Drljević.

I sam je, priznaje, bio oduševljen nakon projekcije. Kako kaže, bilo je prelijepo gledati film sa Fatom.

“Bilo mi je drago zbog nje. Kada vidite jednu ženu koja je bila uskraćena za ljubav i danas smo joj vratili tu emociju. Pustili smo i mi suzu, od sreće. Većina u dvorani je plakala. Ali, ono što je nas natjeralo na suze, je kad je završio film i kad je Fata ustala i podigla ruke. Svi smo plakali”, kazao je ovaj mladi režiser i producent.

Vedran Drljević, inače producent na Televiziji N1, kaže da je timska igra najbitnija kada je u pitanju posao producenta i režisera.

“Našu ideju smo pretvorili u djelo. I jedan i drugi posao ima svoje draži”, kazao je Drljević.

Aleksadar Kosorić, fudbaler FK Željezičar, kaže da je nakon filma pun emocija.

“To je nešto prelijepo kada vidite kolika je ta ljubav. Može biti poučno i igračima i navijačima”, kazao je on.

Igrač Kerim Memija je kazao da se svi trebaju ugledati na Fatu i njenu ljubav prema Željezničaru. Bulend Biščević kaže da je Vedran kao veliki navijač Sarajeva napravio film o Fati koja je navijačica Željezničara.

“Jedna prekrasna priča i poziv da ljudi, ne samo oni koji vole Želju, pogledaju film”, poručio je legenda Želje Biščević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.