N1 saznaje: Ambasadori se sastali sa Bakirom Izetbegovićem

Vijesti 06. sep 201616:48 > 16:56
N1

Delegacije članica vladajuće koalicije u Federaciji BiH SDA, SBB-a i HDZ-a BiH još uvijek se nalaze na sastanaku u Sarajevu.

U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine ranije boravili američka ambasadorica Maureen Cormack, francuska ambasadorica Claire Bodony i ambasador Velike Britanije Edward Ferguson.

N1 saznaje da su se ambasadori sastali sa Bakirom Izetbegovićem, koji je ponovio svoja posljednja razmišljanja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, u prvom redu o referendumu u RS.

Ambasadori su kako je saznaje N1 su predsjedavajućem Predsjedništva BiH, i lideru SDA, Bakiru Izetbegoviću pojasnili da ostaju pri odlukama PIC-a (Vijeća za implementaciju mira) koje su iznesene ranije.

Ovo je bio jedan radno-konsultativni sastanak, koji nije donio veće pomake, od onih koji su trenutno poznati javnosti. 

Inače, prema najavama, članovi triju stranaka razgovaraju o pitanjima iz oblasti zdravstva. Izetbegović je potvrdio je da će današnji sastanak biti nastavljen i sutra, na kojem se očekuje da članovi SDA, SBB i HDZ-a BiH razgovaraju o predloženim izmjenama Zakona o akcizama, čije bi donošenje omogućilo povećanje akciza na naftu i naftne derivate u iznosu od 15 feninga, što bi bilo namijenjeno za gradnju cestovne infrastrukture BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.