Miladin predstavio rješenje za novu Darivu i nove generacije

Vijesti 09. sep 201622:31 > 22:40
N1

Kanjon rijeke Miljacke poznatiji kao Dariva, mora biti uređen po mjeri građana svih generacija, a ne prljav i zapušten kao sada, kaže tvorac ideje "Nova Dariva za nove generacije" Almedin Miladin.

Prema riječima tvorca “Nove Darive” Almedina Miladina, on je još kao dijete, poput mnogih Sarajlija, provodio vrijeme vozeći biciklo Darivom, trčkarajući, igrajući lopte, a u ljetnim mjesecima se i kupao u Miljacki.

“Žalostan sam kada vidim šta smo dozvolili da se desi ovom prelijepom kanjonu i Miljacki koja na spektakularan način ulazi u glavni grad BiH“, komentarisao je Miladin.

“Moja ideja je da Darivu uredimo tako da građani svih generacija mogu uživati provodeći kvalitetno vrijeme. U isto vrijeme možemo zaposliti mlade ljude otvarajući nova radna mjesta, a Opština da dobije nove prihode. Kao što je poznato, na potezu od Bentbaše do Kozije ćuprije desetine hiljada Sarajlija odlaze u šetnju, na trčanje, penjanje uz stijene, pecanje, vožnju biciklima… Građani zaslužuju mnogo više od Bentbaše i Darive, a Opština to može kapitalizirati kroz nove prihode, ne samo od domaćeg stanovništva, nego i od budućih turista“, istakao je.

Kako kaže Miladin, poznato mu je da se Udruženje sportskih ribolovaca SRD Miljacka maksimalno bori da uredi korito rijeke onoliko koliko im kapaciteti dozvoljavaju.

“Oni sve to rade vlastitim sredstvima, međutim mi svi moramo pomoći takvim udruženjima, a Opština Stari Grad prije svih ostalih,” ističe Miladin.

Zbog zaštite Darive sam i pokrenuo ovu ideju i angažovao grupu arhitekata da naprave idejno rješenje koje će pokrenuti novu energiju i napraviti nešto na šta bi Sarajevo bilo ponosno. Pored Sarajevske žičare, Dariva treba da bude sljedeći kapitalni projekat na čijoj realizaciji treba da udruže svoje kapacitete Opština Stari Grad i Sarajevo kao glavni grad“, kazao je.

Miladin poziva sve građane glavnog grada BiH da mu se pridruže u realizaciji ove ideje i da zajedno naprave pritisak na institucije da se ovaj projekat pokrene.

N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.