Najoriginalniji predizborni poklon do sada dolazi iz Goražda

Vijesti 19. sep 201612:19 > 12:35
N1

Predizborna kampanja za lokalne izbore u punom je jeku. Svaki kandidat želi ostaviti upečatljiv dojam na potencijalne birače, a sredstva se ne biraju.

Pored predizbornih govora koji uključuju velika obećanja i ‘garantovane’ realizacije istih, pokloni su sastavni dio svake kampanje. Građanima se poklanjaju, već standardno – upaljači, olovke, kišobrani, kačketi, majice i baloni.

Pokloni zavise od dubine džepa stranke/partije ili pojedinca. Veće stranke imaju veće budžete pa njihovi simpatizeri često dobiju i poklon paket ili besplatnu zabavu na predizbornim sijelima uz muziku i piće.

Postoje i oni treći koji postavljaju nove standarde na bh. predizbornoj sceni.

Jedan od njih je i Muradif Kanlić, član Saveza za bolju budućnost BiH i zajednički kandidat SBB-SDA na lokalnim izborima.

Kanlić se kandidovao za mjesto načelnika općine Goražde, a trenutno je zastupnik u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. On je diplomirani pravnik, a na Pravnom fakultetu u Sarajevu trenutno je u fazi izrade magistarskog rada.

On građanima poklanja LED sijalice uz poruku “Za svjetlije dane“. Pored originalnosti u odabiru poklona i simbolične poruke, Kanlić se odlučio i za domaćeg proizvođača sijalice, koja će sigurno pronaći mjesto u domovima Goraždana.

Ovim poklonom, domaće proizvodnje, želio sam poslati nekoliko poruka. Bitna poruka jeste da ukoliko građani meni pruže priliku da budem na čelu općine, Goražde će obasjati nova svjetlost i energija i smislu prosperiteta građana i razvoja grada“, rekao je za N1 Muradif Kanlić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1