Ben Affleck emotivan: S ponosom ću nositi Cvijet Srebrenice

Vijesti 22. sep 201614:48 > 14:48
Facebook/Ćamil Duraković

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama gdje učestvuje u radu "Clinton fondacije" u New Yorku. Jedna od tema panela bio je i genocid u Srebrenici.

Duraković se, između ostalih, susreo i sa popularnim holivudskim glumcem Benom Affleckom kojem je poklonio Cvijet Srebrenice.

“On je jedan veliki humanista i čovjek koji je osnovao Fondaciju ‘Eastern Congo’ za pomoć ljudim u Kongu koji teško žive. Kratko sam razgovrao sa njim i poklonio mu Cvijet Srebrenice koji je simbol našeg stradanja u Srebrenici. Objasnio sam mu šta taj cvijet znači, on je to prihvatio vrlo emotivno i rekao da će ga s ponosom nositi. Iskoristio sam priliku da ga pozovem da jednog od 11. jula u budućnosti dođe kod nas u Srebrenicu. On je rekao da je zainteresiran”, kazao je Duraković za N1 iz New Yorka.

On se također susreo sa Billom Clintonom, bivšim predsjednikom SAD, legendarnim košarkašem Dikembeom Mutombom, veteranom borbe za građansku jednakost Afroamerikanaca Jessejem Jacksonom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.