Umjesto plakata, zastave Republike BiH u centru Sarajeva

Vijesti 28. sep 201614:08 > 14:29
N1

Nakon što su nadležne inspekcije Općine Stari Grad Sarajevo jučer uklonile plakate, banere i reklamne panoe iz centra bosanskohercegovačke prijestolnice, na istom mjestu danas su postavljene zastave Republike Bosne i Hercegovine.

 Iz Općine je ranije saopćeno da je intenzivno plakatiranje u spomenutim ulicama primijećeno u noći 26./27.septembra, kada su uposlenici općinske Službe za komunalne poslove i inspektori Sektora za inspekcijske poslove izašli na teren i u skladu sa svojim ovlaštenjima, pokušali ukloniti nelegalno postavljene plakate i banere.

”Propagandni materijal (baneri) nije uklonjen jer mu se nije moglo pristupiti s obzirom da se nalazi na velikoj visini, kao i na električnim vodovima. Također, nelegalno su postavljeni plakati i na saobraćajnim znakovima i semaforima. Tom prilikom zatražena je i intervencija MUP-a KS, ali je ona izostala”, navode iz Općine Stari Grad.

Kandidat Demokratske fronte za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo Denis Stojnić, jučer je za N1 kazao da uklanjanje zastava neće dozvoliti.

”Rekao sam, skidajte mene i moje plakate, ali zastavu mi ne dirajte. Moj otac se borio za ovu zastavu zajedno s našim narodom”, ispričao je Stojnić.

Podsjećamo, lokalni izbori održat će se u nedjelju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1
N1
N1