Konstantin Savić: Nisam alternativa, ja sam rješenje

Vijesti 28. sep 201619:40 > 20:55
N1

"Ne možete obećavati stvari pred izbore samo da bi se pridobili glasači. To nije cilj vođenja partije i kampanje. Cilj je promovisati struku. Kada investirate u školovanje znate da će se primjenjivati struka", poručio je u Pressingu Konstantin Savić, nezavisni kandidat za načelnika Općine Teslić.

Neki stanovnici ove općine su nakon Savićeve kandidature Teslić nazvali “Konstantinopolj”.

Moja podrška ga tako zovu, to je njihov izraz volje, kreativnosti i podrške meni.

Savić je u svom prvom nastupu zadobio pažnju javnosti kazavši da će otpustiti sve one koji su zaposleni stranačkom linijom.

Ako budem načelnik to će biti sigurno. Lice sam od struke i nauku poštujem. Niko mi neće stati na put da se naučna dostignuća primjenjuju“, rekao je Savić u Pressingu na N1.

Na pitanje koga će i kako zaposliti, on je odgovorio:

Biće pravni problem da se otpuste, ali se može naći način. Ponudit će im se da odu jer će ući revizija. U Tesliću nema saradnje sa Zavodom za zapošljavanje. To bi se snimalo ako ja budem načelnik kako bi se moglo sve reći direktno ko je kriv. Zapošljavat će se samo stručni ljudi.

On je kazao da trenutno nema strategije vođenja na lokalnom nivou.

Ja nisam alternativa građanima, ja sam njima jedino rješenje. Ja sam pobjednik samim izlaskom na izbore.”

On je kazao da je potreban stil i kultura u politici. 

Mi ne znamo šta je koncept vođenja političke kampanje. Ne možete obećavati stvari pred izbore samo da bi se pridobili glasači. To nije cilj vođenja partije i kampanje. Cilj je promovisati struku. Kada investirate u školovanje znate da će se primjenjivati struka“, objasnio je Savić.

N1

Savić je kazao da je BiH je naša zemlja, ali da se prave pogrešne predstave.

Živi i Republika Srpska, ali proces globalizacije mora ići naprijed“, kazao je Savić i dodao ako je iskrena namjera, naći će se i novac za sve.

On kaže da se sada tjeraju radnici da glasaju za partije.

Ljudi trebaju izaći slobodno i izjasniti se. Mnogi se ne žele ni izjasniti. Kada tada te će se stvari u BiH promijeniti“, smatra Konstantin Savić.

Na pitanje šta planira ako izgubi na predstojećim lokalnim izborima, Savić smatra da je ovim izlaskom rekao i pokazao da se prava moraju ostvarivati.

Sve se mora preduzeti, povezati institucije kako bi postojao sistem koji bi pratio odnos povjerenja. Svi izađite na izbore i shvatite čija je namjera iskrena i čija je podloga najbolja. Preduzet ću sve da radnici imaju prosperitet i da prava budu poštovana“, Savićeva je poruka stanovnicima Općine Teslić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.