Hadžiahmetović: Izađite na izbore i glasajte za mene

Vijesti 30. sep 201620:03 > 20:11
Facebook

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Mirad Hadžiahmetović uputio je apel građankama i građanima ovog grada da, kako je naveo, ''otjeraju SDA s vlasti''.

 Ovaj kandidat ranije je privukao pažnju šire javnosti nakon što mu je Centralna izborna komisija zabranila kandidaturu 2012. godine na lokalnim izborima jer je na svojoj web stranici objavljivao slike i videoklipove pornografskog sadržaja.

”Ukoliko ste lijevo orijentisani glasajte za DF, Snagu centra, Našu stranku, SDP. Ukoliko, pak, morate glasati za SDA glasajte za ASDA. Na kraju, ukoliko smatrate da nijedna stranka ne zaslužuje vaš glas nemojte uništiti vaš glasački listić i dozvoliti da vam ga ukradu. Glasajte za Muniru Bešić, djevojku koja je odrasla u domu, djevojku koja je aktivni sportista, kandidata iz reda nacionalnih manjina”, napisao je na svojoj web stranici Hadžiahmetović.

Poručio je i da jedino on ima snage da pobijedi kandidata Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost Naidina Ahmetspahića.

”Kandidata za gradonačelnika iz SDA/SBB podržava 10.000, dok je protiv njega je 90.000 građana sa pravom glasa. Molim vas, ne dozvolite da se vaši glasovi rasipaju. Izađite na izbore i glasajte za mene jer ja jedini mogu pobijediti Naidina. Stranački kandidati to ne mogu jer nije realno da dobiju više glasova od njihovih stranaka. Obećavam vam gradsku upravu bez SDA!”, napisao je on.

U Zenici, inače, vlada velika neizvjesnost uoči predstojećih lokalnih izbora. Dugogodišnji prvi čovjek ovog grada Husein Smajlović je, podsjećamo, preminuo krajem maja tekuće godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.