Banalan razlog zbog kojeg nema rezultata za Istočni Drvar

Vijesti 04. okt 201610:23 > 10:26
Facebook

Centralna izborna komisija BiH još uvijek nije objavila preliminarne rezultate za dvije općine, Stolac i Istočni Drvar. Dok su razlozli za Stolac objektivni, za Istočni Drvar su banalni. Naime, ova općina nema aplikaciju za unos podataka koji se direktno šalju u Centralu Centralne izborne komisije.

Kako su nam kazali građani Istočnog Drvara oni su strašno razočarani činjenicom da na stranici CIK-a još uvijek nisu objavljeni rezultati lokalnih izbora za ovu općinu.

Iako su iz tamošnje opštinske izborne komisije na vrijeme poslali sve potrebne rezultate, oni još uvijek zvanično nisu objavljeni. 

“Sve smo poslali u roku. Oni dobro zanju da mi nemamo aplikaciju za unos podataka i mi smo poslali rezultate faksom. Međutim, ni jučer ujutro nas nije bilo među objavljenim rezultatima. Nakon toga smo skenirali rezultate i poslali e-mailom, međutim, ni jutros nisu objavljeni. Jučer smo rezultate i ručno donijeli u Sarajevu. Ne znam koji je razlog zbog kojeg rezultati nisu objavljeni”, kazala je za N1 Koviljka Rodić, članica  Opštinske izborne komisije (OIK) iz te općine. 

Prema rezultatima koje nam je saopštila Rodić, od 140 birača koji su glasali, 126 glasačkih listića je bilo važećih.

“Od toga, 25 glasova je dobio Milovan Mihajlović, a aktuelna načelnica Milka Ivanković 101 glas”, kazala je Rodić.

U Istočnom Drvaru su u februaru 2015. godine održani vanredni izbori na kojima su Mihajlović i Ivanković odmjerili snage. Pobijedila je Milka Ivanković, kandidatkinja Zavičajnih socijademokrata Mile Marčete koja je osvojila 79 glasova, dok je njen protukandidat Milovan Mihajlović iz Socijalističke partije osvojio 10 glasova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.