Rekorder: Načelnik općine 22 godine i opet pobijedio

Vijesti 04. okt 201613:47 > 14:12
Mapio.net

Ovaj čovjek već 22 godine nije mijenjao posao. Nije imao potrebu da bilo šta mijenja. Okružen je ljudima koji mu vjeruju i svake četiri godine mu daju svoj glas.

 Zanimljiva je priča Tajiba Muminovića, načelnika Općine Teočak. Kad je nakon Washingtonskog sporazuma 1994. godine ustanovljena pozicija načelnika u Federaciji BiH, svoje mjesto Muminović je zauzeo i nije ga do danas ispustio.

Ljudi mu vjeruju, pokazuju to glasovi koje osvaja. I na prekjučer održanim izborima bio je dominanatan. Pripalo mu je 68 posto glasova. Protukandidat nije imao šanse. Memšo Čeliković iz SDP-a osvojio je hiljadu glasova manje od vječitog načelnika.

Kako je Muminović ispričao za N1, ni sam ne zna u čemu je tajna njegovog uspjeha.

”Teško je reći kako mi to polazi za rukom. Ne znam jesam li baš najbolji načelnik na svijetu, neka to drugi kažu”, kroz osmijeh kaže Muminović koji je na ovogodišnjim izborima bio kandidat koalicije SDA/SBB.

Godine su prolazile, ali niko nije uspijevao da mu ozbiljnije zaprijeti. Kako kaže, pokušaja je bilo, udruživanja i planiranja, ali…

”Uvijek sam dobivao natpolovičnu većinu. Na ovoj poziciji sam od oktobra 1994. godine kada je uspostavljena funkcija”, dodaje on u telefonskom razgovoru za N1.

Rekorder Muminović je rođen 1964. godine. Srednju školu kao i Rudarsko-geološki fakultet završio je u Tuzli. U periodu od 1998. godine do 2000. godine obavljao je dužnost poslanika u Skupštini Tuzlansko-podrinjskog kantona. Živi u Teočaku sa suprugom, djecom i roditeljima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.