Ramović za N1: Pregorio sam, pa sam u slavlju malo pretjerao

Vijesti 09. okt 201610:45 > 10:53
N1

Novi/stari načelnik Goražda Muhamed Ramović bio je gost Novog dana na N1 gdje je kazao da mu je pobjeda na ovogodišnjim lokalnim izborima najslađa do sada, jer se kandidovao kao nezavisni kandidat.

U narednom periodu, pokušat će riješiti status zaposlenja za 3.000 nezaposlenih u ovom gradu, kazavši da će to pokušati uraditi širenjem Goražda i novim projektima koji se spremaju u ovoj općini.

Za N1 je kazao da će se na Drini spremiti najveće slavlje i vatromet kada Goražde i zvanično dobije status grada. “Biće to brzo, nacrt je prošao, procedura ide dalje. Imat ćemo najveću proslavu na Drini”, kazao je.

Kada smo već kod slavlja i radovanja, Ramović je svoj treći načelnički mandat proslavio uz pjesmu. Više na OVOM linku. Svoj trijumf kao nezavisnog kandidata komentarisao je i za N1.

“Kada sami vodite kampanju, kada ste nezavisni kandidat – pregorite. Malo sam u euforiji pretjerao, poigrao sam se – zapjevao, ali šta mogu. Takav sam i to je izborno slavlje”, kaže Ramović.

Smatra da će mu ovaj treći mandat biti teži, jer građani već sve znaju – a lakše je uvijek onome ko je nov. “Ja imam program koji sam predstavio od 40 tačaka, i njih želim realizovati. Ove sedmice će biti završene dvije, a sve ću to javno objavljivati. Spreman sam i za kritiku”, dodaje.

“Želim da Goražde bude najrazvijeniji grad i najudobniji za življenje. Imamo sve kapacitete za to, i kod nas nema zastoja”, dodaje.

Gostujući u Novom danu je kazao da svi oni koji žele da prošire kapacitete na Goražde su dobro došli.

“43 miliona iz Bahreina se ulaže u Goražde i to je najveća investicija, koja će biti inkorporirana u Centar za upravljanje otpadom. Obezbijedili smo sredstva za zatvaranje kolektivnih centara, jer Goražde je bilo majka svim izbjeglicama. Sa obezbijeđenim sredstvima napravit ćemo četiri nove zgrade i time ćemo riješiti kolektivne centre”, kaže.

Ističe dobru saradnju sa svim opštinama u BiH, jer kaže da je Goražde uvijek bilo centar Drinske regije.

“Sarađujemo sa drugima, nemamo probleme. Sva je prošlost iza nas i mi smo se okrenuli budućnosti. Ponašam se kao načelnik svih građana, gradimo budućnost i to je najbitnije”.

Kaže da su se ostali kandidati pozivali na vjersku i nacionalnu pripadnost na izborima, ali niko se nije pozivao na građane. Upravo je on to uradio. “Građani su prvi na udaru jer 90 posto njihovih interesa se završava u lokalnoj zajednici. Mi sarađujemo sa svim opštinama, na projekte apliciramo zajednički i čestitam svim načelnicima iz regije na pobjedi”, uz poruku da je “Goražde otvoren grad, grad suživota i tolerancije”.

Treba zaboraviti izbore – jer ‘treba raditi’

Prvi mandat u Goraždu Ramović je osvojio kao kandiadt SBiH, drugi je odradio pod SBB-om, a sada kao nezavisni kandidat kaže da odgovara direktno i samo građanima.

“Tu treba biti menadžer, i to sam pokazao. Zahvalan sam strankama koje su me ranije predložile, ali uvijek sam gledao da budem samostalan i na usluzi građanima. Sada se izazova ne bojim, i ovo mi je najslađa pobjeda. U Goraždu je bilo 14 stranaka, šest nezavisnih kandidata. Moja dinamika rada mora biti još jača, i hvala građanima na svemu ovome što ću učiniti u narednom periodu”.

Od kako je načelnik Goražda, kaže da nikada nije imao slobodan vikend, jer uvijek ima aktivnosti.

“Utakmice Goražda ne propuštam, jučer sam bio kada su igrali sa Veležom. Uvijek sam s narodom i mladima, o građanima mislim sve najbolje i to me nosi”.

Osvrnuo se i na snimku slavlja po saznanju da je dobio još jedan mandat: “Ubiše me mediji sa snimkom, ne znam šta da kažem. Ne znam ko je to postavio, ali eto..”.

Ka novoj kandidaturi – kaže da su ga nosili mladi. “Meni je osam godina bilo dosta, ali moram ove projekte završiti. Mladi su mi rekli da se trebam kandidovati i to sam uradio”.

Kaže da svoju kampanju nije vodio po mjesnim zajednicama, nego samo na glavnom skupu. “Podijelio sam tu neku olovku, najmanje sam potrošio na kampanju, toliko malo da me stid reći. Svoju kampanju vodim osam godina, zajedno sa mladima koji su volontirali – i to me nosilo”.

Za kraj, kazao je da se raduje kritici u novom mandatu, da se izbori moraju zaboraviti jer “valja raditi”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.