Počela protestna šetnja zbog tragične smrti Dženana Memića

Vijesti 24. okt 201612:00 > 12:11
N1

Treća mirna protestna šetnja zbog ubistva Dženana Memića počela je u 12 sati ispred tržnog centra SCC u Sarajevu.

Građani Sarajeva predvođeni ocem Dženana Memića Murizom Memićem krenut će nakon toga do zgrade Kantonalnog tužilaštva.

Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara 2016. godine dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Danas će pred Kantonalnim sudom svjedočiti i Alisa Mutap, jedini živi svjedok slučaja, a grupa građana će uputiti i četiri zahtjeva koji će biti upućeni n a različite adrese.

Prvi će biti upućen ka Tužilaštvu KS, kojim se traži da se obustavi istraga protiv Seferovića, jer se još ispituje da li je dokazni materijal validan.

N1
N1
N1
N1

Drugi će biti upućen Tužilaštvu FBiH da oni preuzmu slučaj, dok će treći biti upućen Komisiji za sigurnost, da postupe po inicijativi zastupnice Segmedine Srne – da se ispita rad MUP-a KS i Tužilaštva KS.

Četvrti zahtjev odnosi se na utvrđivanje odgovornosti zbog neiznošenja dokaznog materijala – zbog čega je kompletan slučaj obavijen velom tajni. Ova građanska inicijativa je borba svih građana zbog sigurnosti građana Sarajeva i BiH u kompletu.

Kompletan slučaj obavijen je velom tajni, a tragična smrt Dženana Memića potresla je glavni grad i BiH. Građani su se već dva puta okupljali i sudjelovali u protestnoj šetnji, kako bi izkazali nezadovoljstvo tokom i napretkom istrage.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.