Detalji navijačkog obračuna 'Manijaka' i 'Hordi Zla'

Vijesti 26. okt 201612:59 > 13:33
Snapshot YouTube

Jutros oko 9 sati na parkingu ispred stadionu Asim Ferhatović - Hase zabilježen je navijački obračun koji nije imao veće razmjere sa posljedicama zbog pravovremene intervencije sarajevske policije.

Tom prilikom slobode su lišene četiri osobe koje su u prostorijama Policijske stanice Centar dale izjavu da su jutros organizovano u grupi pristalica FK Željezničar stigli ispred najvećeg bh. stadiona s namjerom da se obračunaju sa pripadnicima navijačke grupe FK Sarajevo.

U obavljenom razgovoru isti su izjavili da pripadaju navijačkoj skupini FK “Željezničar”, te su sa grupom navijača došli na navedeni stadion kako bi se fizički obračunali sa pripadnicima navijačke skupine FK “Sarajevo”. Izvršenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona “Asim Ferhatović Hase”, pronađeno je više drvenih palica i improvizovanih metalnih palica“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prilikom policijske intervencije pronađene su palice koje su korištene u obračunu, a na jednom vozilu je zabilježena materijalna šteta. Ostali navijači su se razbježali kada su vidjeli pripadnike MUP-a KS.

Na lice mjesta upućeno je više patrola i na makadamskom parkingu koji se nalazi na lokalitetu Betanije, policijski službenici su zatekli Š.K., rođen 1995.godine u Sarajevu, F.S., rođen 1993.godine u Sarajevu, H.S., rođen 1996.godine u Sarajevu i Z.E., rođen 1996.godine u Sarajevu.”

Podsjećamo, navijači FK Sarajevo jutros su se okupili ispred stadiona prije polaska na utakmicu njihovog kluba u Gradišku gdje se igra revanš meč osmine finala Kupa BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.