Novi pokušaj obračuna navijača u Sarajevu

Vijesti 27. okt 201617:44 > 18:04
N1 / Arhiv

Nakon što je u blizini stadiona Asim Ferhatović Hase jučer u ranim jutarnjim satima izbio incident između navijača sarajevskih fudbalskih klubova, sličan incident dogodio se i sinoć u sarajevskom naselju Hrasno, saznaje N1.

Slučaj je prijavljen sarajevskoj policiji čiji su pripadnici uskoro stigli na mjesto događaja, ali dotad su se svi učesnici obračuna – razišli.

Dogodilo se to sinoć oko 22 sata, a iz sarajevskih klubova još uvijek nisu reagirali na incidente koji su, u ovakvom obliku, rijetki u bh. prijestolnici.

Nije poznato da li je bilo povrijeđenih osoba, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova danas nisu željeli komentirati ovaj incident uz pojašnjenje da ”policija po tom pitanju sinoć nije ništa zabilježila”.

Dogovoreni navijači obračuni u Sarajevu nisu nova pojava, ali su veoma rijetki, posebno u uvjetima relaksiranih odnosa dva najtrofejnija fudbalska kluba u BiH, Željezničara i Sarajeva.

Podsjećamo, jučer su nakon incidenta na Koševu slobode lišene četiri osobe koje su u prostorijama Policijske stanice Centar dale izjavu da su jutros organizovano u grupi pristalica FK Željezničar stigli ispred najvećeg bh. stadiona s namjerom da se obračunaju sa pripadnicima navijačke grupe FK Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.