Nova akcija sarajevske policije: Oduzeta još četiri vozila

Vijesti 31. okt 201613:09 > 13:18
N1

Policijski službenici Pete policijske uprave u Sarajevu u četvrtak iz saobraćaja su isključili osobu inicijala H.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja neregistrovanim motornim vozilom marke “VW Transporter”, sa nepripadajućim reg. tablicama.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.499,60 KM.

Policijski službenici III PU, iz saobraćaja su isključili P.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Peugeot, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona.

U subotu su policijski službenici II PU, iz saobraćaja su isključili S.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “BMW”, reg. oznake J12-O-880. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 10.456,00 KM.

Policijski službenici II PU u nedjelju su iz saobraćaja su isključili O.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Ford”, reg. oznake J17-O-203. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 10.043,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih lica su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.