Dok lideri stranaka uživaju, novinari se mrznu na kiši

Vijesti 03. nov 201615:12 > 15:13
N1

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović održavaju u Sarajevu, u okviru redovnih političkih konsultacija, sastanak sa liderima vodećih političkih stranaka u BiH, među kojima su Vukota Govedarica (SDS), Branislav Borenović (PDP), Dragan Čavić (NDP) i Fahrudin Radončić (SBB BiH)

Sastank se održava u zgradi Predsjedništva BiH, a prije samog sastanka mnogobrojne novinarske ekipe okupile su se ispred zgrade kako bi uzeli izjave lidera stranaka o današnjem sastanku.

Međutim, kao i mnogo puta do sada, niko od njih nije htio dati izjave već su samo ušli u zgradu. Tako su novinari, po ko zna koji put, čekali i mrznuli se da bi u svojim informativnim emisijama pustili desetak sekundi izjava. Ipak, nakon insistiranja novinara, u Predsjedništvu BiH su se smilovali i pustili kolege u zgradu.

Kako je najavljeno, glavna tema ovog susreta je smirivanje tenzija u BiH, ali i u Federaciji BiH, na čemu posebno insistira hrvatska strana nakon hapšenja 10 pripadnika HVO-a na području Orašja, koji su osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima.

Pretpostavlja se da će biti razgovarano i o problemima u vezi sa funkcionisanjem parlamentrane većine, posebno u vezi sa zastojem u donošenju zakona o akcizama na naftne derivate u BiH, a moguće je i razmatranje određenih inicijativa u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.