Danas izricanje presude Stipi Prliću

Vijesti 04. nov 201608:21 > 08:24
N1

U Sudu BiH za danas je zakazano izricanje prvostepene presude Stipi Prliću, Zoranu Bakuli i Nevenu Kulenoviću optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i primanje ili davanje mita.

Sud BiH potvrdio je 21. maja prošle godine optužnicu koja Prlića i Bakulu tereti za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i primanje dara i drugih oblika koristi, a Kulenovića za davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog preduzeća “Hrvatske telekomunikacije” Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog preduzeća, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravno lice u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci komisije za javne nabavke, bilo trećepozicionirano.

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.

Novac im je isplaćen sa računa pravnog lica “3 Media Limited” registrovanog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.

Izricanje prvostepene presude zakazano je za 14.00 sati, najavljeno je iz Suda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.