Održan sastanak povodom situacije sa OŠ "SSK"

Vijesti 15. nov 201615:18 > 15:22
Općina Centar Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i sekretar Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS Ljiljana Prelčec danas su održali sastanak sa direktoricom Osnovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević” Dženitom Kurtović, predstavnicima roditelja i zamjenikom Pravobranilaštva KS Ademom Festićem.

Na sastanku je dogovoreno da Pravobranilaštvo KS preduzme sve aktivnosti kako ne bi došlo do izvršenja sudske presude zbog odgojno-obrazovnog procesa učenika te škole koji ne može trpiti prekid nastave.

Dogovor je i da Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo poduzmu sve zakonske aktivnosti u pravcu nesmetanog odvijanja odgojno-obrazovnog procesa učenika te škole.

Sastanak je organiziran povodom izvršenja prvostepene presude Općinskog suda u Sarajevu, kojom je naloženo Osnovnoj školi “Silvije Strahimir Kranjčević” u Sarajevu da Savezu izviđača Federacije Bosne i Hercegovine Sarajevo preda prostorije zgrade u kojoj je smještena Škola (tzv. Dom izviđača), slobodan od ljudi i stvari, navodi se u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.