SSOOiO KS podržao OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević"

Vijesti 16. nov 201608:46 > 08:55
Općina Centar Sarajevo

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja je uputio pismo podrške OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" gdje su između ostalog kazali da podržavaju inicijativu i prijedlog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo daje punu podršku uposlenicima, učenicima i roditeljima na čelu sa menadžmentom OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević“ u nastojanjima da problem koji ih opterećuje u posljednjih nekoliko godina riješe na najbolji mogući način, bez posljedica za učenike, nastavni proces i uposlenike škole, navodi se u pismu podrške Sindikata.

“Iznenađuje inertan odnos Ministarstva i resornog Ministra koji su očito neblagovremenim djelovanjem doveli školu u situaciju da su joj ugrožene osnovne funkcije, a učenike, roditelje i uposlenike u stanje frustriranosti i zebnje za status škole”, stoji u pismu.

Navedeno je kako je ovaj Sindikat i ranije ukazivao na štetnost racionalizacije i posljedica koje će proizvesti takve aktivnosti koje se provode protiv interesa učenika, roditelja i uposlenika u osnovnom obrazovanju, a čije se negativnosti svakodnevno osjećaju.

“Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo podržava inicijativu i prijedlog novoizabranog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, koji je odmah reagirao i ponudio jedino realno rješenje te ga pozivamo da poduzme hitne aktivnosti na implementaciji ponuđenog rješenja”, napisali su.

“Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo poziva resornog ministra Elvira Kazazovića da otkaže planirano putovanje i sve druge aktivnosti kako bi svoju energiju usmjerio na rješavanje slučaja OŠ ‘Silvije Strahimir Kranjčević’ kako ne bi došla u pitanje osnovna funkcija i djelatnost škole, a posljedice toga bi snosili nedužni učenici, roditelji i uposlenici OŠ ‘Silvije Strahimir Kranjčević’ Sarajevo”, naveli su u pismu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.