Danas neće doći do deložacije uposlenika i učenika OŠ SSK

Vijesti 18. nov 201609:25 > 09:32
N1

Iako su strahovali i učenici i roditelji, danas neće doći do deložacije uposlenika i učenika Osnovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević" u Sarajevu.

Vlasnici objekta, Savez izviđača Federacije BiH, tvrdi kako njihova namjera nikada nije bila da vrše pritisak na školu, ali da je to bio jedini način da se izvrši pritisak na resorno kantonalno ministarstvo koje duguje novac za zakupninu.

Danas bi školu trebali posjetiti premijer Kantona Eldmedin Konaković i načelnik općine Centar Nedžad Koldžo. Pred školom ovog jutra bio je reporter N1 Nikola Vučić.

Jučer se premijer Konaković sastao sa predstavnicima izviđača gdje je iskazana spremnost da se riješi problem u kome se škola nalazi.

Sigurno je da do kraja ove godine neće doći do deložacije, kazao je reporter Vučić.

Konaković je istakao kako će izvijestiti Skupštinu KS o svemu, budući da ako dođe do nagodbe, da će morati da se isplati Savezu, zajedno sa kamatama, čak milion KM.

Tačan termin deložacije nije nikada niti postojao, a namjera Saveza izviđača FBiH bila je da vrše pritisak na resorno ministarstvo obrazovanja koje je bilo dužno plaćati zakupljenje najamnine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.