Dragan Čović i Dino Mustafić gosti Dana uživo

Vijesti 21. nov 201614:14 > 14:14
N1

I večeras od 16.30 do 19 sati donosimo pregled najvažnijih zbivanja iz zemlje, regije i svijeta. Pratimo posjet ministra vanjskih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka našoj zemlji. Poručio da europski put BiH nema alternativu, ali da je u zemlji prisutna i negativna atmosfera, govor mržnje i niz konfrontacija.

O ovom posjetu, europskom putu BiH izmjenama Izbornog zakona, zašto vlast u Federciji BiH ne funkcionira, odnosima u regiji, te ostalim aktualnim temama u emisiji Dan uživo govori hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Bavimo se i obilježavanjem 21. godišnjice od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, kada je na današnji dan 1995. godine parafiran Opći okvirni sporazum za uspostavu mira u Bosni i Hercegovini. 

Izvještavamo i o sastanku predsjednika Federacije BiH Marina Čavare sa predstavnicima federalne vlasti. Govorimo i o posjeti mađarskog premijera Srbiji, te donosimo i intervju sa novinarkom CNN-a Arwom Damon.

Posljednjih dana aktualna tema u našoj zemlji ali i regiji jeste kvalitet hrane, onoga što kupujemo, konzumiramo, te unosimo u svoj organizam. Gost direktor Agencije za sigurnost hrane BiH Džemal Hajrić.

Pregled društvenih mreža sa redateljom Dinom Mustafićem.

Tu su i najnovije vijesti i servisne informacije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.