Danas Diplomatski zimski bazar u Sarajevu

Vijesti 03. dec 201608:13 > 08:17
Facebook

Diplomatski zimski bazar, najveći humanitarni događaj godine, biće održan danas u Sarajevu, a prikupljena novčana sredstva biće donirana za četiri humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u stanju socijalne potrebe širom BiH.

Članovi Organizacionog odbora Caroline Ferguson, supruga britanskog ambasadora u BiH, Sandra Horovic, supruga zamjenika šefa misije u Američkoj ambasadi u Sarajevu i Mariet Krak, supruga holandskog ambasadora, istakle su ranije da je ovo sjajna prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe.

One su napomenule da ovaj bazar spaja internacionalnu i lokalnu poslovnu zajednicu, kako bi građanima i posjetiocima omogućili da na jednom mjestu probaju hranu iz cijelog svijeta i kupe neobične poklone i predmete.

“Svaka marka koja se potroši na bazaru otići će u humanitarne organizacije”, istakla je Caroline Ferguson i napomenula da u organizaciji bazara učestvuje više od 40 organizacija i ambasada, kao i veliki broj sponzora.

Sandra Horovic navela je da će sredstva biti donirana Centru za djecu sa posebnim potrebama Christine Witcutt, koji se nalazi u sklopu škole “Vladimir Nazor” u Sarajevu, Franjevačkom međunarodnom studentskom centru, Udruženju roditelja “Down sy i mi” iz Banjaluke i organizaciji SOS iz Srebrenice.

Mariet Krak najavila je zanimljivu aukciju i lutriju, te veliki broj nagrada.

Karte za bazar koštaju pet KM, dok je ulaz za djecu mlađu od 10 godina besplatan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.