Pogledajte kompletan intervju sa Nihadom Imamovićem

Vijesti 05. dec 201610:27 > 11:18
N1

Bivši direktor "ASA Holdinga" i biznismen Nihad Imamović gostovao je u emisiji "Tačka na 7"

Sad će punih 6 godina kako sam u penziji. 2010 godina je bila pakao za mene i odlučio sam napustiti biznis kako ne bi stvarao opterećenje ASA Holdingu i firmama oko ASA Holdinga. 2008 ASA Holding je donio odluku da gradi jedan poslovno stambeni objekat na Čengić Vili. Sve smo radili u dogovoru sa općinom Novi Grad. Dobili smo rješenje da počnemo gradilište“, kazao je Imamović.

Napravili smo sve do nulte kote, a nismo mogli dobiti dozvolu jer nismo imali regulacioni plan. Onda sam ja razgovarao sa firmom “Butmir” koja je gradila taj objekat, kako da što prije dobijemo regulacioni plan. Direktor te firme je tada došao sa informacijom da trebamo platiti 2,4 miliona KM u kešu“, dodao je.

Imamović je istakao da sve što tvrdi ima zabilježeno na snimcima u Federalnom MUP-u.

To postoji na snimku u Federalnom MUP-u. Tada sam trebao dobiti dvije tašne u koje ću staviti novac i otići u Bošnjački institut i razmijeniti je sa Zlatkom Lagumdžijom. Tako je bilo planirano. Bio je to juni 2009. godine. Onda je meni sugerisano da se jedno desetak dana maknem iz Sarajeva“.

Kazao je da mu je nakon toga sugerisano da se skloni iz Sarajeva.

19. juna mi je rečeno: “Akcija je provaljena, nema ništa od predaje novca”. Gradonačelnik Alija Behmen apsolutno nije imao nikakvog upliva u to. Na snimku se sve čuje i zna se ko je bio na tom sastanku“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.