SDA: Nema opravdanja za odugovlačenje usvajanja zakona

Vijesti 07. dec 201616:20 > 16:22
N1

Za sutra je zakazana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj će se delegati između ostalog izjašnjavati o hitnom postupku izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću, čiji je predlagač Vlada FBiH, napomenula je u saopćenju Stranka demokratske akcije (SDA).

“Podsjećamo javnost da odugovlačenjem usvajanja ovog zakona država gubi ogromne sume novca. Na osnovu poreza koji je ovim zakonom predviđen, dosad je već mogao biti saniran deficit Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ističemo da se neusvajanjem zakona o igrama na sreću ide naruku samo onima koji enormno zarađuju, dok istovremeno država trpi ogromnu štetu. Svaki mjesec odgode donošenja zakona država je oštećena za nekoliko desetina miliona KM, a korist od neusvajanja ovakvog zakona imaju samo vlasnici  kladionica i oni koji štite njihove interese”, citat je iz saopćenja.

Sutrašnja sjednica je svojevrsni test na kojem će sve stranke imati priliku da pokažu je li im zaista važna finansijska stabilnost države ili se za to samo deklarativno zalažu, navedeno je također.

Stoga SDA poziva sve delegate Doma naroda Parlamenta FBiH da se odupru pritisku kladioničarskog lobija i podrže hitan postupak donošenja izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću, kao i zakon u cjelini, saopćeno je iz te stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.