Nakon Šepića, Ahmetović se pita: Zašto me SDA nije pozvala?

Vijesti 11. dec 201612:47 > 12:52
N1

Nakon što se Senad Šepić zapitao zašto na njegovu adresu nije stigao poziv za učešće na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, isto je danas učinio još jedan zastupnik u državnom Parlamentu - Sadik Ahmetović.

 On je za N1 kazao da postoji Odluka Predsjedništva stranke da se na sjednice pozivaju poslanici u Parlamentu i da mu nije jasno zašto nije dobio poziv.

”Nisam dobio poziv i nisam mogao iznijeti svoje mišljenje unutar organa SDA, a stanje u zemlji, pogotovo u Srebrenici, me obavezuje da upozorim na zaključke Glavnog odbora putem medija jer očito nekom ne odgovara i neće da čuje one koji drugačije misle. Glavni odbor Stranke demokratske akcije je jučerašnjim zaključkom vezanim za Srebrenicu još više produbio krizu u Općinskom odboru SDA Srebrenica i svojim zaključkom se opredijelio da podrži pojedince, a u potpunosti je zanemario legitimitet Bošnjaka i njihovih prestavnika”, rekao ja on u razgovoru za N1.

Prema njegovom mišljenju, GO SDA je svojim zaključkom u potpunosti devastirao poziciju Bošnjaka u Srebrenici i pokazao da Srebrenica u ovom trenutku nije prioritet.

”Zaključak je u prevodu legitimisao odluku predsjednika SDA Srebrenica da Bošnjaci u naredne četiri godine budu politički privjesak Miloradu Dodiku i SNSD-u. Podrška pojedincima i spašavanje pojedinaca je političko dno. Kako vrijeme odmiče, u potpunosti se otkrivaju sponzori u samom vrhu stranke kojima je važnije nekoliko pojedinaca u odnosu na budućnost i opstanak Bošnjaka u Srebrenici”, dodao je on i zaključio:

”Moram kazati i da je zaključak vezan za poziciju predsjednika Suda u kom se kaže da to mora biti Bošnjak, politički nezreo i sigurno može dovesti do urušavanja i destabilizacije Suda BiH. U potpunosti podržavam nacionalnu izbalansiranost, ali isto tako odbacujem svaku mogućnost političkog uticaja na izbor sudija i tužitelja u BiH. Profesionalac – predsjednik Suda je prvi prioritet za ovu zemlju u kojoj kriminal i korupcija uništavaju društvo, jedino profesionalci nece podleći političkim pritiscima. Vladavina prava će omogućiti veće investicije i nova zapošljavanja koja cće zadržati mlade ljude u našoj zemlji, u suprotnom će postojeći trend odlaska mladih ljudi iz naše zemlje dobiti još veći intenzitet”, kazao je on za kraj razgovora.

Sjednica GO SDA održana je, podsjećamo, jučer u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.