Borenović za N1: Blok za Evropu? Ne znam ništa o tome…

Vijesti 16. dec 201612:57 > 13:29
N1

Blok za Evropu sa Branislavom Borenovićem? Još jedna u nizu spekulacija o imenima potencijalnih članova Bloka o kojem se posljednjih mjeseci u bh. medijma govori skoro svakodnevno.

 Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Senad Šepić potvrdio je novinarima još početkom novembra informaciju u formiranju Bloka parlamentaraca BiH za Evropsku uniju (Blok za Evropu).

Od tada se u javnosti spekuliralo s raznim imenima koji bi trebali ući u sastav ovog Bloka (ili pokreta kako ga neki nazivaju). Spominjao se i Branislav Borenović, ali kako je lider Partije demokratskog progresa kazao za N1, od toga nema ništa.

”Nemam nikakvih veze s osnivanjem bilo kakvih stranaka. Predsjednik sam Partije demokratskog progresa, jedne normalne, demokratske i proevropske stranke. Mene niko nije po ovom pitanju ni kontaktirao, neke od njih kao što je Senad Šepić poznajem godinama, ali nije bilo razgovora o ovoj temi”, ispričao je Borenović za N1.

Prema njegovom mišljenju, postoji jedan ozbiljan problem u BiH kojim se političari u Republici Srpskoj trebaju baviti, a on se zove – Milorad Dodik.

”Podržavam svakog ko je za normalno društvo, za Evropu, za reforme, ali nečijim unutrašnjim odnosima ne bih da se bavim. Imam ja svoje brige ovdje, naš najveći problem je Milorad Dodik koji Republiku Srpsku ekonomski uništava. PDP je dio koalicije na nivou BiH. Zadovoljni smo što je implementiran naš zahtjev koji smatramo ključnim, a to je usvajanje Pravilnika o smanjenju cijena lijekova”, kazao je predsjednik PDP-a za N1.

Podsjećamo, Glavni odbor SDA jučer je formirao komisiju koja bi trebalo da razgovara s grupom poslanika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koji su odlučili da napuste Klub SDA.

Senad Šepić je u razgovoru za N1 kazao da odluka o izlasku iz Kluba – ne znači ugrožavanje parlamentarne većine. No, izlazak iz Kluba mogao bi značiti i jačanje pozicije Bloka za Evropu čiji je Šepić neformalni lider.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.