Pronađen ekspert za podizanje svijesti u BiH

Vijesti 16. dec 201613:34 > 14:02
Pixabay

Prije nekoliko mjeseci Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine objavila je oglas za posao na poziciju eksperta za podizanje svijesti u BiH i trenera za jačanje kapaciteta.

Javni oglas za izbor eksperta za podizanje svijesti u BiH i trenera za jačanje kapaciteta za kratkoročni angažman u Zajedničkom tehničkom sekretarijatu IPA II Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, objavljen je na web stranici Direkcije 12. augusta 2016. godine, te u skraćenom obliku u dnevnim listovima.

Za poziciju eksperta za podizanje svijesti pristigle su četiri prijave. Komisija za izbor je dvije prijave odbacila kao nepotpune, s obzirom da nisu sadržavale svu traženu dokumentaciju. Testiranju znanja engleskog jezika pristupio je jedan od preostala dva kandidata, koji je nakon položenog testa pozvan na intervju. Kandidat je ostvario visoku prosječnu ocjenu na intervjuu, te mu je ponuđen ugovor“, kazali su za N1 iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Također, naveli su kako je za poziciju trenera za jačanje kapaciteta za kratkoročni angažman pristiglo 11 prijava, od kojih je komisija za izbor pet odbacila kao nepotpune, jer nisu sadržavale svu traženu dokumentaciju.

Konkursna procedura za ovu poziciju još nije okončana“, naveli su za naš portal.

Zanimao nas je i opis posla za eksperta za podizanje svijesti, a Direkcija nam je i pojasnila glavni zadatak radnika koji treba da obnaša tu funkciju.

Glavni zadatak ovog eksperta je promocija programa prekogranične saradnje IPA II BiH – Crna Gora i podizanje svijesti o Programu kod opšte javnosti u programskom teritoriju“, rekli su nam.

Ekspert za podizanje svijesti je, između ostalog, zadužen za:

  • planiranje, savjetovanje i koordinaciju aktivnosti podizanja svijesti o Programu u BiH;

  • podršku Zajedničkom tehničkom sekretarijatu u pripremi promotivnih i informativnih događaja u Programu, uključujući i pripremu izvještaja i pratećih dokumenata;

  • učešće u pripremi Akcionog plana komunikacije o Programu;

  • pripremu saopštenja za medije i osiguranje dosega informacija do ciljnih grupa Programa;

  • pripremu izvještaja o događaju, liste prisutnih, fotografija i ostalih relevantnih dokumenata;

  • savjetovanje u vezi sa visokokvalitetnim informacijama na web prezentaciji Programa, naveli su iz Direkcije za evropske integracije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.