VIDEO| Predstavljamo vam novinare portala N1

Vijesti 28. dec 201617:32 > 18:11
N1

U nastavku pogledajte priču o našem radu, odnosno radu novinara na portalu N1info.com.

Mi smo mali tim velikih radnika koji je u kratkom periodu odlučno počeo obarati rekorde. U vremenu kada je brojnost portala sve veća, mi se po mnogočemu izdvajamo.

Brzina. Točnost. Preciznost. Upućenost. Temeljne su odlike mladoga tima portala N1. Zajedničkim snagama, vještinama i pozitivnom radnom atmosferom prvi su koji saznaju i, zahvaljujući vlastitoj ažurnosti i savremenim tehnologijama, vijest odašilju u pravo vrijeme.

Biti prvi je istovremeno jedan veliki izazov, ali i ogromna odgovornost. S obzirom da, kada dođete u poziciju da vaše informacije prepoznaje ostatak države, ali i regiona – onda to stavlja određenu dozu tereta na vaša remena, kao i na ramena ekipe. Istovremeno sam ponosan da radim u ovakvom timu od kojeg svakodnevno učim, a i što sarađujemo na tako dobar način“, ističe urednik Jasmin Mušanović.

Čitatelja sve više. Pozitivnih reakcija također. Ovaj tim svoje radne obaveze raspoređuje cijeneći najprije prave informacije i važnost njihovih protoka do javnosti. Tu je i sve posjećenija Facebook stranica. A sve to zahvaljujući jasnoj opredijeljenosti, bez dileme: objektivnosti.

Objektivnost je jedan od osnovnih postulata posla kojim se bavimo. Sretni smo što radimo u kući koja nam omogućava da budemo objektivni i da svoje poslove izvršavamo baš onako kako to struka i predviđa“, kaže urednik Emir Aletić.

Počeli sa svega nekoliko klikova, da bi danas bili među najposjećenijima. Oko 140 tisuća prosjek je posjeta samo u mjesecu prosincu, a rast koji se bilježi samo u protekla tri mjeseca veći je od 50 posto. Ovi ljudi, osim što su izvrsni novinari, pravi su kreativci – kako u ovome poslu, tako i izvan njega. Sve to uspješno spajaju u jedan mozaik. A tako će biti i u Novoj godini.

U Novu godinu ulazimo s još jačim tempom – s ciljem da ćemo pridobiti još veći broj čitatelja i da ćemo pojačati svoju ulogu na regionalnoj medijskoj sceni“, ističe novinar Dino Bezdrob.

Bez perspektive žene, posao nije cjelovit. Selma Fukelj novinarka je sa višegodišnjim iskustvom rada. Ovom vrijednom timu daje posebnu snagu.

S obzirom da sam jedino žensko u ovoj redakciji, jako mi je lijepo. Paze me, a pazim i ja njih. Pomažemo se i ugodno nam je raditi zajedno. Uvijek je lijepa atmosfera. Završavamo svoje obaveze i svoj dio posla, ali uvijek je tu smijeh i razonoda“, kaže novinarka Selma Fukelj.

I u Novoj 2017. godini nastavljaju, kažu, činiti čuda u medijskome prostoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.