Ko je sve nastupao u Sarajevu posljednjih deset godina

Vijesti 29. dec 201612:28 > 13:22
Anadolija / Arhiv

Približava se Nova 2017. godina, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, i ove godine je organizovan bogat program povodom javnog dočeka.

Tako će na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu nastupiti Divanhana, Yehan Jehan, te After Affair. Zvijezda večeri je Dino Merlin koji će pjevati od 23 sata.

Prisjetimo se kako je tekao javni doček posljednjih deset godina u glavnom gradu BiH.

2006. godinu Sarajlije su ulazak u Novu proslavile na platou Skenderija uz muzički i šou program. Pjevali su Tijana Dapčević i grupa Erato.

Sljedeću, 2007. godinu, doček je također bio organizovan na platou Skenderija, a glavni program počeo je u 19:45 sati kada je nastupio Mugdim Avdić Henda. Pjevali su i Halid Bešlić, grupa Zoster i Sanela Sijerčić, a od 23:00 sata nastupio je Hari Mata Hari koji je u 23:57 sati otpjevao pjesmu Lejla.

U centralnom programu na platou Skenderija 31. decembra 2007. nastupili su grupa Zabranjeno pušenje, Sandi Cenov, Irina i grupa Storm, Žana Mari Lalić te mlada violinistica Melika Hadžić koja je okupljene građane uz zvuke violine uvela u Novu 2008. godinu.

Doček Nove 2009. godine bio je organizovan ispred Vječne vatre. Program je nosio naziv “Sarajevo, ti i ja…” i započeo je u 20:30, a završio u 1:30 sati. Nastupili su Divlje jagode, Laka & band, Irina & Storm, sevdah bend Bosnien aquarell, Sarajevo Drum Orchestra te DJ-evi.

2010. je kao i prethodne godine dočekana spred Vječne vatre, a okupljene građane su zabavljali Dubioza kolektiv, Uncle Sam Decided, Rigorozni, Amel Ćurić & Band, Mustafa Šantić Sevdi, Armin Šaković, te DJ DiscoBajagi i Vedran&Brano.

Učesnici centralnog programa 2011. godine su bili Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje, Erogene zone, Dino Voice Band, Pink Panter, ABBA Real Tribute, DJ Focho, a najluđa noć se čekala na Trgu djece Sarajeva  ispred BBI centra.

Futavci, Emir & Frozen Camels, Letu štuke, Karne, Tifa & Band, Nina Badrić i Kiril Džajkovski zabavljali su bh. građane na dočeku 2012. godine. Novogodišnji provod se također održao ispred BBI centra na Trgu djece Sarajeva.

Na javnom dočeku 2013. godine na Trgu djece Sarajeva, muziku je puštao DJ, a od 20 sati do ponoći nastupili su Blavorsi, Atentat, Skroz i Zoster, dok je bend Regina uveo Sarajlije u 2013. godinu.

Moto dočeka 2014. bio je “Tropska noć u Sarajevu” i bio je vezan za uspjeh nogometne reprezentacije BiH i njen plasman na Svjetsko prvenstvo. U bogatom zabavnom programu učestvovali su Genetic Grooves Guru DJ, Divanhana, The Last Location, Konvoj, Adnan Hamidović Frenkie, Sarajevo Drum Orchestra i plesači, te Serios Beat Loversi.

Sarajlije su 2015. dočekali uz Hanku Paldum, Mirzu Šoljanina i Laku na Trgu djece Sarajeva.

Uz moto “Idemo ludo, idemo jako u Novu, 2016. godinu” građani BiH i turisti zabavili su se ispred BBI centra uz Amela Ćurića, grupu Zoster, Vela Havle i Radarsku kontrolu.

Sudeći po nastupima u posljednjih deset godina, 2017. će ostati najupečatljivija zbog nastupa slavnog bh. kantautora Dine Merlina kojem će ovo biti prvi put u karijeri da nastupi na dočeku Nove godine u svome gradu. Ne sumnjamo da će Merlin uz spektakularan nastuSarajevo učiniti centrom regiona koji će nesumnjivo privući brojne bh. građane i turiste i donijeti višestruke koristi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.