Dogovara se termin izručenja Alije Delimustafića

Vijesti 30. dec 201611:05 > 11:11
AFP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, putem kanala Interpola, dogovaraju termin i modus ekstradicije Alije Delimustafića koji je uhapšen u Karlovcu prema međunarodnoj potjernici.

Naime, nakon što je Alija Delimustafić pristao na pojednostavljeno izručenje BiH, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu je dokumentaciju dostavilo Ministarstvu pravosuđa Hrvatske koje je dalo pristanak za ekstradiciju osobe za koju je potjernicu raspisao Kantonalni sud u Sarajevu.

Realizacija ekstradicije traženog lica vrši se nakon usaglašavanja termina i modusa realizacije ekstradicije“, rekli su za N1 iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Podsjećamo, za Delimustafićem je raspisana potjernica nakon što ga Sudska policija nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je Kantonalni sud odredio pritvor. Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusufa Škrijelja, za kojim je također raspisana potjernica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.