Poznat datum izručenja Sanjina Sefića u BiH

Vijesti 05. jan 201711:27 > 11:34
N1

Srbijansko Ministarstvo pravde jučer je potpisalo rješenje o ekstradiciji bh. državljanina Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo dvije djevojke u centru Sarajeva.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu, koje je raspisalo potjernicu za Sefićem, za N1 je potvrđeno da će on biti izručen BiH u ponedjeljak, 9. januara, a preuzet će ga sudska policija s obzirom da je određen jednomjesečni pritvor.

Podsjećamo, Sefić je 10. oktobra izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije osobe Edita Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selma Agić (20) iz Bugojna, najbolje prijateljice i cimerke, koje su studirale na Odsjeku psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Nakon nesreće Sanjin Sefić se udaljio se s mjesta događaja, a zatim je napustio zemlju prešavši državnu granicu BiH-Srbija.

Dva dana poslije, 12. oktobra, Sefić se pojavio u Novom Sadu, a njegov advokat Dejan Koprić za N1 je kazao da se Sefić sam predao.

“Sanjin Sefić je izjavio da se sam predao policiji u Novom Sadu. On se nalazio na novosadskoj željezničkoj stanici gdje se kod nekih ljudi raspitivao o najbližoj policijskoj stanici. U tom trenutku prišli su mu policajci u civilu i zatim je priveden.”

Miroslav Kojić, savjetnik u Ambasadi BiH u Beogradu je tada za N1 rekao da je Sefić bio lociran u Novom Pazaru, a praćen do Novog Sada gdje je uhapšen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.