Danas se obilježava Dan Republike Srpske

Vijesti 09. jan 201707:08 > 07:11
N1

Danas se u entitetu Republika Srpska održava Dan RS, na kojem će prisustvovati najviši zvaničnici ovog dijela BiH, predstavnici u institucijama BiH, ali i predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić kao i članovi Vlade ove države.

Program počinje u 09:30 na Trgu Krajine u Banjaluci, kada će biti upriličen zabavni program za djecu. U 11 sati planiran je koncert dječijeg hora Vrapčići.

u 13:00 sati počinje parada “25 godina Republike Srpske”, koja će se odvijati na relaciji Trg Republike Srpske – Trg Krajine.

Na njoj će prisustvovati predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Prije svečanog prijema koji je zakazan u 15:00, a koji organizuje predsjednik ovog entiteta, Milorad Dodik, planiran je u prigodan kulturno-umjetnički program na Trgu Krajine.

Nakon prijema, program se seli u Sportsku dvoranu “Borik”, gdje će biti upriličena svečana akademija sa početkom u 17:00 sati, dok je ostatak programa revijalnog karaktera.

U 19:00 sati na Trgu Krajine biće održan koncert muzičara i pjavača iz RS, a obilježavanje Dana RS zatvorit će još jedan koncert, grupe Legende na Trgu Krajine.

Podsjećamo, iako je Ustavni sud BiH Dan RS označio kao neustavan, zvanične aktivnosti povodom obilježavanja počele su još jučer, 8. januara.

Zvaničnici ovog entiteta su položili vijence na spomenike palim boricima RS i NOR-a, a entitetski predsjednik Milorad Dodik uručio je odlikovanja istaknutim pojedincima i institucijama.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte u priloženom boxu Dan Republike Srpske. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.