BIHAMK upozorava: Ovom cestom se ne preporučuje voziti

Vijesti 02. feb 201710:57 > 11:08
Pixabay.com

Usljed porasta temperature i otapanja snijega, kao i mjestimičnih padavina, povećana je opasnost od odrona, pa se vozačima na bh. cesama savjetuje opreznija vožnju.

Zbog čestih saobraćajnih nezgoda i učestalih odrona, iz BIHAMK-a ne preporučuju kretanje magistralnim putem M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Ova dionica magistralnog puta često je u BIHAMK-ovim izvještajima okarakterisana kao ‘visokorizična’ zbog čestih odrona.

Vozači ovu dionicu koriste na vlastitu odgovornost, a alternativni pravac je R-402 Cazin-Stijena-Ljusina. Zbog većeg oštećenja kolovoza otežano se saobraća na magistralnom putu M-4.2 kod Velike Kladuše”, navode u saopštenju za javnost iz BIHAMK-a.

Iz Općine Bosanska Krupa za N1 su kazali da je cesta prohodna, ali se mora više paziti.

Put je dobar, iako je uzak. Ipak uvijek se preporučuje u periodu zime i jeseni na veću pažnju zbog potencijalnih odrona“, rekli su za N1 u Općini Bosanska Krupa.

Od ostalih dionica na kojima se preporučuje opreznija vožnja izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, M-5 Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac. Magla se zadržala na pojedinim dionicama, a skrećemo pažnju na magistralne puteve M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.