Nastavljena potraga za mladićem nakon slijetanja u Lašvu

Vijesti 07. feb 201716:38 > 16:39
Youtube

Više mještovitih timova Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona već drugi dan pokušava pronaći tijelo mladića Amara Kozlića, koji je nestao u nabujaloj Lašvi kada je automobil u kojem su bila još dva njegova druga sletio s magistralnog puta u rijeku.

Nakon stručne pretrage jučer su policajci u Lašvi pronašli potopljeni automobil na lokalitetu Olimpik iz kojeg su izvukli tijela dvoje nastradalih Almena Begovića i Huseina Delića.

Ekipe su danas u maksimalnom kapacitetu ljudi i opreme, te pod otežanim uslovima detaljno pretraživali područja od mjesta nesreće nizvodno do ušća  Lašve i veliki dio korita rijeke Bosne do naseljenog mjesta Drivuša, ali nisu uspjele pronaći nestalu osobu. Akcija se neće prekidati dok nam budu dozvoljavali vremenski uvjeti, a sutra ćemo nastaviti u traganju u koritu Bosne do industrijske brane na Kanalu, te nekoliko grupa će ponovno obići obalni dio koji smo danas pretraživali“, kazao je za Fenu komandir Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a Senaid Hasić.

Po njegovim riječima istražnim timovima, a posebno ronilačkoj ekipi, poseban problem predstavlja nabujala, brza i zamućena voda, tako da se pretraga korita Lašve i Bosne, kao i obalnih dijelova odvija sporije.

Planirano je da se traganje za nestalim mladićem Amarom Kozlićem nastavi i tokom sutrašnjeg dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.