Novinarka N1 Jasmina Demirović na edukaciji u CNN-u

Vijesti 03. mar 201711:21 > 11:25
N1

Reporterka i producentica sarajevskog centra N1 televizije, Jasmina Demirović, otputovala je za Atlantu gdje će u centrali CNN-a narednih 20 dana biti dio CNN-ovog Journalism Fellowship programa.

Jasmina će u sjedištu globalne news televizije upoznati čelne ljude i glavne zvijezde CNN-a, a imat će priliku da, zajedno sa još 12 novinara iz svih dijelova svijeta, radi sa vrhunskim profesionalcima, novinarima i urednicima jedne od najutjecajnijih medijskih kuća na svijetu. Izazovi modernom multimedijalnog novinarstava, profesionalni standardi, kvalitet, objektivnost, tačnost i relevantnost u izvještavanju samo su neke od tema koje će biti fokusu trening programa u Atlanti.

Profesionalno usavršavanje novinara N1 na CNN-u dio je saradnje između ove dvije medijske kuće, u okviru ugovora kojim je prije tri godine N1 postao ekskluzivni partner CNN-a za Balkan. Reporterka i producentica N1 centra u Sarajevu, zajedno sa kolegama iz N1 centara u Beogradu i Zagrebu, ulazi u krug rijetkih novinara iz naše zemlje ali i regiona koji su dobili priliku da postanu dio CNN-ovog programa obuke.

Ovo je veliko profesionalno zadovoljstvo i sjajna prilika za usavršavanje. Veoma se radujem radu s nekim od najvećih novinarskih imena današnjice. Ovo iskustvo i stečeno znanje će biti dragocjeno u mom daljem radu na N1, televiziji koja slijedi visoke CNN-ove profesionalne standarde“, kazala je Jasmina Demirović.

Regionalna news multiplatforma N1 uspjela je za nepunih dvije i po godine postati najgledaniji kablovski kanal u BiH, a news portal n1info.com je među najposjećenijim portalima u zemlji. N1 ima potpisan partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 program proizvodi se u tri ravnopravna centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni finansijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Slovenija i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, OTT platformu Net TV Plus, te Total TV kao najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

Jedan od vodećih svjetskih investicijskih fondova KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je 2013. godine United Group, što predstavlja najveću američku investiciju u jugoistočnoj Evropi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.