Crnadak: Autoput Sarajevo – Beograd je projekt budućnosti

Vijesti 08. mar 201716:20 > 16:21
Anadolija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak posjetio je danas Regionalni ured Anadolu Agency (AA) za Balkan u Sarajevu gdje je članovima redakcije čestitao petu godišnjicu uspješnog rada.

Dobrodošlicu šefu bh. diplomatije u ime Regionalnog ureda AA za Balkan poželio je direktor Hakan Celik, koji ga je informisao o radu agencije.

Ministar vanjskih poslova BiH je rekao da je BiH bila među prvim zemljama koje su reagovale 15. jula, u noći pokušaja državnog udara u Turskoj. Govorio je i o autoputu Sarajevo – Beograd, koji će finansirati Republika Turska, za koji je kazao kako predstavlja projekt budućnosti.

Ministar vanjskih poslova je čestitao i 8. mart – Međunarodni dan žena poručivši da je vrijeme za zaista pravu ravnopravnost žena.

“To znači da se to dešava cijelu godinu, da to bude sastavni dio života, a ne da se čeka jedan dan da se nadoknadi sve ono što nije dobro u odnosu prema ženama u prethodnih 364 dana”, izjavio je Crnadak.

On je rekao da su žene dobri saradnici, da su najčešće vrlo vrijedne i posvećene poslu.

“Mogu im samo čestitati 8. mart i da se danas lijepo provedu”, dodao je Crnadak.

Hakan Celik, direktor Regionalnog ureda AA za Balkan, podsjetio je da Anadolu Agency emituje vijesti na 11 jezika.

Podsjetio je da Regionalni ured AA za Balkan 11. marta slavi pet godina rada, kao i da je AA prisutna u svim balkanskim zemljama gdje ima zaposlene i pretplatnike.

“Za nas je bitna profesionalnost”, poručio je Celik.

Urednici, koji su prisustvovali sastanku, informisali su ministra Crnatka o radu na terenu novinara i dopisnika AA kao i pričama i reportažama koje rade iz svije dijelova BiH i regije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.