Suljagić za N1: Ovo je dokaz da SDA ne zna voditi državu

Vijesti 09. mar 201714:35 > 14:38
N1

Emir Suljagić, direktor Poličkog savjeta Građanskog saveza za N1 je komentirao odluku Međunarodnog suda pravde u Haagu da odbije zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije.

On je kazao da se dogodila ”velika bruka i sramota” za Bosnu i Hercegovinu, a da su isključivi krivci za sve – SDA i Bakir Izetbegović.

”Ova odluka je historijski šamar politici povlađivanja HDZ-u jer ne treba zaboraviti da odluka Predsjedništva nije mogla biti donesena – ne zbog Mladena Ivanića već zbog Dragana Čovića, a kao što vidite zahjtev je odbijen jer Predsjedništvo nije moglo donijeti odluku. Ovo je dokaz da SDA ne zna voditi ovu državu i štititi njene interese. Mi smo bili u pravu kad smo govorili da Izetbegović i SDA guraju žrtve ispred sebe da sakriju vlastiti nerad”, kazao je Suljagić za N1 i dodao:

”Ovo je dokaz jedne strašne manipulacije jer nedavno je objavljen dokument iz kojeg se vidjelo da je već u aprilu 2016, Izetbegović nije bio ovlašten da predaje ovaj zahtjev. Ovo je neviđena bruka i sramota za BiH, a krivica je na SDA i Izetbegoviću. A Čović se upisao na istu stranicu historije na kojoj stoji ime Mate Bobana”, dodao je on.

Podsjećamo, Međunarodni sud pravde u Haagu danas je odbio zahtjev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.