Federalna ministarstva izbačena iz Mehanizma koordinacije?

Vijesti 15. mar 201716:23 > 16:29
N1

Da li je tačno da su Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH kao i Ministarstvo kulture i sporta FBiH izbačeni iz mehanizma koordinacije, odnosno da li im je oduzeto pravo glasa i predsjedavanja u radnim grupama, upitao je Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

U poslaničkom pitanju upućenom Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem Vijeća ministara BIH, Magazinović zahtijeva odgovor da li je došlo do pomenutih promjena u Mehanizmu koordinacije i da li su one u skladu sa ranije donesenom Odlukom o Mehanizmu koordinacije.

“Pored toga, tražimo da se javnosti obznani da li je tačno da je odbijen prijedlog Direkcije za evropske integracije da na čelu svih radnih grupa budu predstavnici države Bosne i Hercegovine? Tačnije, da li je dogovoreno rotiranje predsjedavajućih svakih 6 mjeseci i to na način da radnim grupama mogu predsjedavati predstavnici svih nivoa vlasti“, stoji u poslaničkom pitanju Saše Magazinovića upućenom Denisu Zvizdiću.

U prilogu je poslaničko pitanje sa pratećim obrazloženjem.

N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.