Emir Suljagić osuđen za klevetu: Presudu ću nositi na reveru

Vijesti 21. mar 201709:55 > 10:15
N1

Emir Suljagić, direktor Poličkog savjeta Građanskog saveza i bivši zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine, osuđen je za klevetu po tužbi Ivana Šušnjara, potvrđeno je za N1 iz Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Kako je za N1 kazao Suljagić ako ova presuda postane pravosnažna, ”nosit će je na reveru kao značku”.

”Ponosiću se ovom presudom jer se radi o dokazu da sam neprijatelj broj jedan za one kojima su idoli organizatori zločinačke tvorevine takozvane Herceg – Bosne. Da je 1993. godina, današnji ‘nositelji evropskih vrijednosti’ sa Općinskog suda u Lištici bi me vjerovatno poslali u Dretelj. Ljudima koji stoje iza ove presude su uzori Džafer Kulenović i Maks Luburić, a meni Fadil Jahić – Španac i Koča Popović. I ja ću njima uvijek biti neprijatelj kao i oni meni jer su razlike između nas civilizacijske prirode. Riječ je o otvorenom činu političke osude. Smiješni su oni koji misle da ću zbog ovog prestati šutjeti o aparthejdu za koji se HDZ zalaže i provodi tamo gdje može i politici podjarmljivanja građanske većine u ovoj zemlji za koje ima sagovornike u Sarajevu”, ispričao je Suljagić za N1 i dodao:

”Ovo je pokušaj HDZ-a i njihovih jurišnika – od kojih je jednom odbijen agreman da bude diplomata i u SAD i u Češkoj – da ušutka GS i mene lično. Naime, mržnja onome u šta vjerujem i meni lično je u zadnjih nekoliko mjeseci prešla u histeriju na portalu čiji je vlasnik nacionalista iz Posušja jer smo jasno i glasno protiv tzv. treće izborne jedinice i supremacije stotinjak hiljada glasača HDZ-a. Presuda još uvijek nije pravosnažna”, zaključio je Suljagić.

Podsjećamo, Suljagić je osuđen zbog komentara na društvenoj mreži Twitteru. On je ranije Šušnjara poredio s čuvarom u logoru Dretelj nazivajući ga pogrdnim imenima. Inače, radi se u prvoj presudi protiv bh. političara izrečenoj zbog komentara na društvenim mrežama.

Šušnjar je posljednji put u fokus pažnje ovdašnje javnosti stigao krajem prošle godine nakon prijedloga hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića da ga imenuje na mjesto veleposlanika u Pragu. Ranije mu je uskraćena mogućnost da postane generalni konzul u SAD-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.