Besim Spahić: Znate li porijeklo Novaka Đokovića

Vijesti 30. mar 201715:22 > 15:42
N1

Univerzitetski profesor u penziji, doktor komunikologije, ekspert za politički marketing, glumac i tekstopisac Besim Spahić gostovao je u Novom danu na N1. Govorio je o porijeklima prezimena među kojima je i Đoković.

“Neka se svako razloži na proste faktore, neka svako provjeri svoje. Mnogi koji su Bajramovići neka provjere da im je dedo bio Bajrami i nosio je ćulaf kad je došao ovamo. Što je Momo Kapor rekao ‘ja samo, bre, znam da je moj deda u beloj kapici, beloj uniformi i konju došao u Trebinje. Smiješni smo. Nama treba jedna kolektivna psihoterapija, ali nema subjekta koji će je sprovesti. Da sve naše zablude i laže raskrinkamo”, kazao je Spahić.

“Kod nas je histerija krize nacionalnog identiteta. Kada čovjeku dođem i kažem da Dobrica Ćosić je Ćosija i Hajredin Ćosija imaju istog deda, iz Preševa i jedan i drugi. Ne, to je uvreda za mene. Ne smijem reći da je Đoković i Đokaj i da mu je bratić Dragan Đokaj i da žive u Tuzima, da su katolici Albanci. Što je to sporno? On igra za Srbiju i živi. Nacionalno je Srbin, etnički može biti Hrvat po materi iz Vinkovaca ili Dalmacije”, naveo Spahić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.