Šahinpašić žestoko kritikovao Bakira Izetbegovića

Vijesti 09. apr 201709:26 > 09:33
N1

Gostujući u emisiji Tačka na 7 na N1 televiziji dugogodišnji urednik i novinar Mimo Šahinpašić je komentarisao politiku i poteze člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koje je nakon neuspješne revizije presude ocijenio sramotnim.

Ja da sam na mjestu Bakira Izetbegovića sakrio bih se za sva vremena poslije onoga što se desilo s Haagom. Mene je lično stid toga – igrati se sa žrtvama, praviti cirkus od Vijećnice, raditi stvari koje su se uradile, a znati sve što se dešava i imati takvu snagu. To je čovjek koji nema obzira prema tom istom narodu ili je takav politički diletant da ne mogu vjerovati“, kazao je Šahinpašić.

Gost N1 televizije je kazao da ne zna šta znači savjetnik osim nekoga ko je dobro uhljebljen.

Znam ljude koji su njegovi (Izetbegovićevi) savjetnici. Nedo mi Bog da me oni savjetuju. Da mi kaže popij acisal raspitao bih se dobro što mi je to rekao.

Šahinpašić je kazao da se o svemu može razgovarati, ali ne i o igranju sa srebreničkim žrtvama.

Igrati se sa žrtvama i Srebrenicom i dovesti nas u takvu situaciju, a onda skupiti one koji debelo dobro žive od Srebrenice, nekakvih udruženja, koji fantastično žive od Srebrenice i onda nešto…“, mišljenja je bh. novinar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.