U Sarajevu održana Vivicitta 2017.

Vijesti 09. apr 201712:20 > 12:21
Anadolija

Srbijanski takmičari na 23. po redu Međunarodnoj atletskoj uličnoj trci "Vivicitta 2017" održanoj u Sarajevu odnijeli su prva mjesta u glavnim kategorijama.

U glavnoj utrci na 12 kilometara u takmičarskoj kategoriji muškaraca prvo mjesto zauzeo je Elzan Bibić (18) iz Novog Pazara, Srbija, drugi na cilju bio je Stefan Čuković iz Istočnog Sarajeva, a treći je bio Kosta Šumar (21) iz Sarajeva.

Na istoj relaciji u konkurenciji žena prva tri mjesta osvojile su takmičarke iz Srbije. Prva na cilju bila je Amela Terzić (24), atletičarka iz Novog Pazara, druga je bila Teodora Simović (23), također iz Novog Pazara, a treće mjesto osvojila je Tamara Mićević iz Užica.

Pobjednicima glavne utrke dodijeljene su novčane nagrade u iznosu od 300 konvertibilnih maraka uz pehar, medalju i diplomu. Drugoplasirani su uz pehar, medalju i diplomu dobili po 200, a trećeplasirani po 100 KM.

U ostalim kategorijama, odnosno u kategorijama osnovnih škola, srednjih škola, fakulteta za prvo mjesta dodijeljena je novčana nagrada u iznosu od 50 KM, uz medalju, diplomu i knjigu.

Anadolija

Na 23. utrci “Vivicitta 2017” u organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo, učestvovalo je blizu 300 učesnika. Trka je protekla bez intervencija Hitne pomoći i povreda učesnika.

Učešćem na ovoj manifestaciji trkači su postali dio svjetske utrke “Vivicitta” koja se u ovo vrijeme održava u 90 gradova svijeta.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo, a obezbjeđivali su je pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva. Do završetka utrke nije se saobraćalo glavnom gradskom ulicom u centru grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.