Nova politička opcija na narednim izborima u BiH

Vijesti 13. apr 201716:49 > 16:56
N1

Mario Vukasović, nezavisni zastupnik u Skupštini KS bio je gost emisije Dan uživo na N1.

Kako je biti mladi političar?

Trudim se raditi iskreno od srca. Osjećam određenu vrstu pritiska, nadmećemo se sa iskusnijim kolegama, ali mislim da se može sve“, izjavio je Mario Vukasović.

Da li se osniva nova stranka za naredne izbore?

Ne radi se o novoj političkoj stranci, već novoj političkoj opciji. Djelujemo kao nezavisni zastupnici, odnosno pod okriljem Inicijative grupe građana Socijaldemokrati. Tu smo kolegica Neira Dizdarević i ja. Radimo s profesorom Damirom Marjanovićem, pripremamo se za sjednice zajedno i izlažemo to na Skupštini KS“, odgovorio je Vukasović.

On kaže da u politiku nije ušao s namjerom da bude zastupnik u Skupštini KS ili ministar.

Od malih nogu sam se bavio aktivizmom, pokušavao mijenjati stvari u svojoj okolini. Ulazak u politiku je najbolji način da nešto pokušamo promijeniti“, smatra mladi bh. političar.

Na pitanje šta mu najviše smeta u politici, odgovorio je:

Smeta mi najviše što sve ide sporo. Kada inicijativa prođe realizacija se čeka pola godine ili više. Znam da se može mijenjati iz opozicionog klupa, ali se mora biti uporan. Vlasti nije u cilju da ispunjava nešto što opozicija insistira.”

Izjavu Bakira Izetbegovića da je zaposleno blizu 50.000 ljudi, Vukasović je sarkastično prokomentarisao:

Uskoro ćemo uvoziti radnike iz Kine i Indije s obzirom na rapidan rast zaposlenih. Sve ovo vrijeđa nas kao građane, kao nekoga ko bi trebao biti dio demokratskog proces. Mislim da se radi o friziranim podacima. Ovaj dio Evrope je u laganom rastu, ali taj rast kod nas je toliko beznačajan i nije izazvan potezima aktuelne vlasti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.