UŽIVO: Zaim Backović gost Novog dana

Vijesti 22. apr 201708:54 > 08:56
N1

Društveno političku svakodnevicu u Novom danu komentarišemo sa Zaimom Backovićem, zastupnikom BPS u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Govorimo i o zakonu o akcizama, za koji Zaim Backović nije dao glas, izmjenama izbornog zakona i ostalim akutuelnim društveno političkim temama.

Tokom rata u Banjaluci je porušeno 15 džamija i tokom prethodnih godina obnovljeno je njih 14. Jedina koja još nije obnovljena je Arnaudija džamija, a sutra će biti održana svečanost polaganja kamena temeljca za ponovnu izgradnju ove džamije. Gost Novog dana je muftija banjalučki Osman efendija Kozlić.

U Sarajevu je u toku 1. Pop Art Festival, napravljen kao svojevrtsan omaž sarajevskom duhu, humoru, ali i sarajevskoj muzičkoj sceni u posljednjih 50 godina. Festival je okupio legendarne sarajevske umjetnike, među učesnicima su Zenit Đozić, Elvis J Kurtovich, Senad Bašić, Saša Petrović i brojni drugi. . Jedan od njih, Amir Kurt Kugla, je naš jutrošnji gost uz mladu režiserku Mirnu Dizdarević.

U subotu Banjaluka obilježava svoj dan , te će tim povodom biti priređeni brojni koncerti, izložbe te popratne manifestacije. Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine se uključio u manifestaciju obilježavanja Dana grada Banjaluka, pa će svojim sugrađanima pokloniti tri koncerta. O kakvim koncertima je riječ saznajte u Novom danu, jer idemo uživo u Banja Luku.

Govorimo i Danu planete Zemlje, to o plemenitoj akciji za djecu sa poteškoćama u razvoju “Ispunimo srca, vratimo osmijeh”.

Ove subote od 9 do 11 kroz Novi dan vas vodi Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.